Rólunk

Hitvallásunk

A mi családi Szelencénk különleges kincseket rejt. Egységben őrizzük az egészséget, a barátságot és az állandó mosolyt, melyeket minden Vendégünknek szeretettel adunk. Az egészséges és tápláló ételek; a családias, otthonos hangulat és a hétköznapi robotból kizökkentő lazító programok (melyeket gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tartunk) rejtőznek a mi kis Szelencénkben.

Történetünk

Történetünk valamikor az 50-es években kezdődött, amikor nagyszüleim a Pauler utca 8-ba költöztek. Akkor kezdte el élni családunk ebben a házban az életét. Aztán apukám és anyukám is itt indították közös életüket, ide születtünk testvéreimmel. Apukám minőségi kézműves bútorokkal foglalkozott (még most is), anyukám pedig minőségi kézműves textilekkel, így indult el a mostani Szelencében közös üzletük, amelynek nyomait ma is láthatjátok. Minden bútordarabunk vagy textilünk az ő kezük nyomát őrzi.

Papa mindig vendéglátással akart foglalkozni, egész gyerekkorunkban azt hallgattuk, hogy mikor csinálunk panziót vagy éttermet. A gondolat tőlem sem állt messze, hiszen kislány koromtól kezdve imádtam sütni, és titkon cukrásznak készültem. Mivel anyukám főztje is egyedülállóan ötletes volt, a 90-es években minden osztálytársunk nálunk ebédelt… így az alapok már megvoltak. Tapasztalatot gyűjtöttünk, tanultunk, majd álmodtunk egy nagyot, és régi lakásunkban kialakítottuk a Szelence Cafét, ahol kis családi vállalkozásként működünk. Az étterem mellett igyekszünk interaktív közösségi térként is működni, hiszen rengeteg programnak adunk helyet. Például szülinapi zsúroknak, tanfolyamoknak, kézműves workshopoknak és családi vagy babaprogramoknak, jó hangulatú üzleti találkozóknak. Szeretnénk, ha látogatóink otthon éreznék magukat, ezért bátran lehet babával vagy kutyussal is jönni hozzánk.

Étlapunkat igyekeztünk úgy kialakítani, hogy olyan vendégek is tudjanak fogyasztani nálunk, akiklaktóz-, gluténérzékenyek, vagy paleo, esetleg vegán életmódot élnek. Ételeink mind ízletes vegetáriánus, reform ételek, amelyek legtöbbjét édesanyám kísérletezte ki és főzi minden nap. A vegetáriánus és vegán menüben előfordulnak egészen újszerű, ínyenc reform ízek, és vannak olyan napok, ahol a hagyományos ételek a nagymamám főztjét idézik. Népszerű desszertjeink általunk kikísérletezettházilag készített, finom nyers vegán sütemények, amelyekhez sem lisztet, sem tejet vagy cukrot nem használunk.

Amire büszkék vagyunk, hogy legtöbb vendégünk úgy érkezik hozzánk, mintha hazajönne. Igyekszünk otthonos, családias hangulattal várni az ide érkezőket. Szívesen látjuk a vegetáriánus és a vegán, az ételérzékeny és a hagyományos ízlésű látogatóinkat is, a babás kismamákat, a kutyabarátokat, a biciklivel érkezőket, a finom és egészséges munkanapi ebédre vágyókat. Sőt, a vegyes ízlésű barátokat, társaságokat is, hiszen sokan éppen azért szeretnek járni hozzánk, mert a mi kínálatunkban nem egyetlen irányzatból lehet választani. Várunk mielőbb Téged is egy Szelencés élményre!

Szeretettel: a Vető család (Panni, Juli, Évi, Imre)

Filozófiánk

Családias vendéglátásHagyománytiszteletEgészségtudatosságKuriózum

Mi magunk fogadjuk a vendégeket, ami igazán otthonossá teszi a helyet, hiszen olyan, mintha otthon látnánk vendégül

Sajátkezűleg készülnek az ételeink válogatott termelőktől származó alapanyagokból

Nemcsak a gyermekek, hanem a tágabb családtagok, a kutyák is szívesen látott vendégek – kutyabarát café.

A családi vállalkozás tagjaitól származik az ételen kívül is szinte minden: a berendezés bútorai, textilei.

A Szelence hangulata és berendezése, stílusa is otthonos.

A mi Szelencénk a hagyományokra épít, amit az Eger melletti kis faluból származó nagymamánktól és a világ konyhája felé nyitott édesanyánktól örököltünk.

Tiszteljük a természetet: természetes alapanyagokat alkalmazunk az ételek készítése, a csomagolás, a berendezés során.

A Café stílusában is jelentős szerepet kap a kedves régi holmik felújítása, a pozitív nosztalgia, a vintage hangulat.

Tudatosak vagyunk az alapanyagok, hozzávalók tisztasága terén.

A zöldségalapú, vegetáriánus és nyers vegán ételekkel minél teljesebb értékű táplálkozási formát nyújtunk vendégeinknek

A tudatos táplálkozás otthonos oázisaként segítséget nyújtunk az új irányokat keresőknek és egészséges, elérhető alternatívát a konzervatív táplálkozóknak.

Egészséges, mégis gourmand igényeket is kielégítő, különleges ízekkel várunk -kész gasztrokaland.

Szolgáltatások egyedi kombinációját kínáljuk, hiszen a családi vállalkozásban nemcsak éttermi szolgáltatás, hanem színvonalas felnőtt- és gyermekprogramok, zsúrok is elérhetőek.